2021-11-04

LÄt nÀsta val handla om miljön och klimatet

Det Àr mindre Àn ett Är kvar till nÀsta val. Vi stÄr inför en akut miljö- och klimatkris och vi mÄste göra allt vi kan för att stÀlla om.

Miljöpartiet de gröna har en vision om ett hÄllbart samhÀlle. Vi har en vision dÀr vi inte bara vill fixa klimatet och miljön, vi vill ocksÄ att det samhÀlle vi stÀller om till ska vara mycket bÀttre, med fokus pÄ jÀmlikhet, livskvalitet och att hela landet ska leva.

Klimathotet Àr inte lÀngre en frÄga för framtiden. Allt fler i Sverige och vÀrlden drabbas av extremvÀder och miljöförstöring. MÀnniskor, djur och natur blir lidande. Vi mÄste bli bÀttre pÄ att ta hand om varandra och naturen. Men trots att mÀnskligheten nu stÄr inför sitt kanske största hot genom tiderna, sÄ har vi miljöpartister en plan, och vi hÄller pÄ att genomföra den.

Vi sÀtter press pÄ andra lÀnder genom att agera i EU, dels genom att höja EU:s ambitioner för klimatet, men Àven genom att sÀtta press pÄ stora utslÀppare som Kina, Indien och Ryssland genom klimattullar. Men Sverige ska leda utvecklingen, vi behöver gÄ över till 100 % förnybar energi, producera mer klimatsmart nÀra mat frÄn ekologiska jordbruk, minska överkonsumtionen, rÀdda de sista ur- och naturskogarna, stÀlla om till fossilfria transporter, förkorta arbetstiden, införa en cirkulÀr ekonomi samt öka jÀmlikheten och jÀmstÀlldheten. Och, inte minst förÀndra sÄ att mÄlet med samhÀllet Àr vÀlmÄende, hÀlsa och hÄllbarhet. Det viktiga arbetet vill jag fortsÀtta att bidra till som ledamot av Sveriges riksdag.

Jag vill göra allt jag kan för att genomföra mer grön politik som faktiskt möter de utmaningar vi stĂ„r inför. Nu mĂ„ste vi hjĂ€lpas Ă„t – du har sĂ€kert redan börjat. Kanske Ă€ter du redan mer vegetariskt, konsumerar smartare eller kanske har du satt upp solceller pĂ„ taket. Tillsammans, med din insats och en smart och handlingskraftig politik, kan vi gĂ„ frĂ„n klimatkatastrof till ett fossilfritt vĂ€lfĂ€rdssamhĂ€lle.

LÄt valet handla om vÄr gemensamma framtid, klimatet och miljön, solidaritet och medmÀnsklighet.

Linus Lakso (MP), riksdagskandidat för Miljöpartiet

Tillbaka till bloggar >>