2017-11-12

Jag kandiderar till riksdagen
***

Jag heter Linus Lakso. Jag kandiderar till riksdagen för att jag vill göra mitt för att bidra till ett hÄllbart samhÀlle. KÀmpa för miljön och klimatet. Skapa ett mer jÀmlikt och inkluderande samhÀlle. Men Àven för att mÄnga har uppmuntrat mig att kandidera.

Jag söker mandat för en offensiv politik inom miljö och klimat, jÀmlikhet och social rÀttvisa samt landsbygd. Jag Àr övertygad om att vi kan skapa ett samhÀlle och en vÀrld med plats för ett gott liv för alla inom naturens ramar. Miljöpartiet har under denna mandatperiod i regeringsstÀllning sjösatt mÄnga viktiga reformer, vi ska fortsÀtta det arbetet och göra Ànnu mer.

Vi kan snabbt gÄ över till 100 % förnybar energi, Àta klimatsmart mat frÄn ekologiska jordbruk, minska överkonsumtionen, rÀdda de sista gammelskogarna, stÀlla om till fossilfria transporter, förkorta arbetstiden, införa en cirkulÀr ekonomi samt öka jÀmlikheten och jÀmstÀlldheten. MÄlet med samhÀllet ska vara vÀlmÄende, hÀlsa och hÄllbarhet. LÀs mer om mina prioriterade frÄgor och konkreta förslag hÀr:

Min drivkraft Àr att göra vÀrlden bÀttre. Med en smart och handlingskraftig politik, kan vi gÄ frÄn klimatkatastrof till ett fossilfritt vÀlfÀrdssamhÀlle med hög livskvalitet. För att förverkliga detta behövs ett starkt grönt parti med inflytande över svensk politik. Det vill jag kÀmpa för!

Jag Àr idag ledamot i partistyrelsen med ansvar för energi och klimat, ordförande för MP Eskilstuna och ledamot i stadsbyggnadsnÀmnden. Jag Àr utbildad energiingenjör och har yrkeslivserfarenhet inom miljö, energi och klimat. Dessa erfarenheter skulle jag ta med och dra visdom ifrÄn i riksdagsarbetet.


Rösta gÀrna pÄ mig i valet. Jag stÄr pÄ plats 1 pÄ Miljöpartiet i Sörmlands riksdagslista och pÄ plats 22 pÄ Miljöpartiets rikslistan som kan anvÀndas i hela landet.

Tillbaka till bloggar >>